Go Ahead plaatst zich voor de achtste finales na nipte zege op Heracles Almelo

12-01-2023 20:45 Laatste update: 20:50

Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor de achtste finale het bekertoernooi. Het uitduel met Heracles Almelo werd nipt gewonnen met 0-1 door een treffer van Isac Lidberg.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de uitploeg. Isac Lidberg kon van binnen het zestienmetergebied uithalen, maar zag zijn schot over het doel van Heracles vliegen. Bobby Adekanye was in de eerste helft ook dichtbij de openingstreffer voor Go Ahead, maar gescoord werd er niet in het eerste bedrijf. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

Vlak na rust was het wel raak voor de Eagles. Lidberg sneed naar binnen toe en schoot raak: 0-1. Na een uur spelen leek Samuel Armenteros de gelijkmaker binnen te koppen, maar scheidsrechter Jannick van der Laan constateerde dat de bal niet in zijn geheel over de doellijn was. In de slotfase werd Go Ahead gevaarlijk uit counters, maar de bezoekers wisten de voorsprong niet uit te breiden. In de laatste minuten werd het spel nog even stilgegled doordat er bier het veld op werd gegooid. Gescoord werd er niet meer en dus bekert Go Ahead door naar de volgende ronde.