Nieuws

Noël Le Graët-soap gaat verder: Franse ethische raad eist aftreden bondsvoorzitter

Noël Le Graët-soap gaat verder: Franse ethische raad eist aftreden bondsvoorzitter

11-01-2023 09:24 Laatste update: 11:29

De Nationale Ethische Raad van de Franse voetbalbond heeft voorzitter Noël Le Graët opgeroepen tot aftreden na zijn opmerkingen over Zinédine Zidane. Dat meldt L'Équipe.

"Ik roep de voorzitter van de federatie op zich terug te trekken uit zijn ambt en dus af te treden", aldus eiser Patrick Anton tegenover de Franse sportkrant. "Dat is het beste in het belang van het voetbal. We gaan de goede financiële en sportieve resultaten van de FFF niet bederven met een soap die meer een zaak is van de nieuwspagina dan van de voetbalbond. President Le Graët maakte opmerkingen waaruit blijkt dat hij wat van zijn helderheid heeft verloren."

Le Graët stelde namelijk de telefoon niet eens te zullen opnemen wanneer Zidane hem zou bellen voor een mogelijke functie als coach van het nationale elftal. Tegen RMC Sport zei hij dat het hem geen moer kan schelen waar Zidane aan de slag gaat. Hij kreeg daardoor veel kritiek, onder meer van Kylian Mbappé. In een verklaring aan eveens L'Équipe bood hij later zijn excuses aan.

De Franse bond maakte afgelopen zaterdag bekend te hebben verlengd met bondscoach Didier Deschamps. Hij bereikte tweemaal de WK-finale met Les Bleus, won er één en haalde in 2016 ook de eindstrijd van het EK. Die ging verloren tegen Portugal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!