Transfernieuws

'Groot nieuws uit Engeland: Maguire op het punt om Manchester United te verlaten'

'Groot nieuws uit Engeland: Maguire op het punt om Manchester United te verlaten'

08-01-2023 18:49 Laatste update: 19:00
2

Harry Maguire staat op het punt om Manchester United te gaan verlaten voor Aston Villa, meldt talkSPORT-verslaggever Anil Kandola. De 29-jarige mandekker kan onder Erik ten Hag niet op een basisplaats rekenen.

De situatie van de Engelsman houdt de gemoederen al vrijwel het gehele seizoen bezig op Old Trafford. Ondanks het feit dat Maguire op papier de aanvoerder van Manchester United is, speelt hij amper. Ten Hag geeft in het hart van de verdediging de voorkeur aan Lisandro Martínez en Raphaël Varane.

Daarnaast staat ook Victor Lindelöf hoger in de pikorde. Onlangs baarde de Nederlandse manager nog opzien door linksback Luke Shaw in het hart van de verdediging te posteren, terwijl Maguire op de bank zat. Het is nog niet duidelijk of het een definitieve transfer naar Aston Villa betreft of een tijdelijke overgang.

Maguire is nog altijd de duurste verdediger aller tijden. Manchester United telde in 2019 liefst 90 miljoen euro voor hem neer. Inmiddels is zijn marktwaarde flink gekelderd. Volgens Transfermarkt.de is de Engels international op dit moment 30 miljoen euro waard.

In The King of Manchester-podcast van VoetbalNieuws boog de vooraanstaande Engelse voetbaljournalist Laurie Whitwell zich al uitgebreid over de situatie van Harry Maguire.