Dolberg kon naar Schreuders Hoffenheim: 'Maar ik wilde iets nieuws proberen'

Dolberg kon drie jaar geleden de overstap van Ajax naar Hoffenheim maken
5 januari om 18:41
Laatste update: 5 januari om 18:45

Kasper Dolberg besloot in 2019 niet naar TSG Hoffenheim te verkassen, omdat Alfred Schreuder daar op dat moment trainer was. Onlangs tekende de Deense aanvalsleider alsnog een contract bij de Bundesliga-club, waar hij zijn carrière nieuw leven in wil blazen.

Dolberg heeft eindelijk zijn gewenste transfer naar de Bundesliga te pakken. De 25-jarige Deen laat weten dat Hoffenheim drie jaar geleden ook al interesse had in hem. "Toen ik Ajax mocht verlaten, heb ik ook gesproken met Hoffenheim", zegt de spits vanaf het trainingskamp in Albufeira.

De ex-Ajacied besloot niet naar Hoffenheim te verkassen, mede vanwege trainer Schreuder. "Ik wilde iets nieuws proberen. En het ging om een verhuurperiode, ik wilde wat meer, iets wat het verschil zou maken", aldus Dolberg, die uiteindelijk naar OGC Nice vertrok. 

De Deense aanvalsleider is nu wel blij dat hij op huurbasis voor Hoffenheim mag gaan spelen. "Het gaat mij erom dat ik weer regelmatig aan spelen toekom, de club wil dat ook. Als alles goed gaat en we willen over zes maanden verder met elkaar, dan kan dat", doelt Dolberg op de koopoptie in het contract. "Ik wil hier gewaardeerd worden en hoop dat ik mezelf kan ontwikkelen."