Transfernieuws

'Dortmund sorteert voor op verkoop Bellingham en wil Ajacied halen'

'Dortmund sorteert voor op verkoop Bellingham en wil Ajacied halen'

04-01-2023 21:17

Groot nieuws uit Duitsland: volgens informatie van Sky Sports moet Mohammed Kudus in de zomer de overstap gaan maken van Ajax naar Borussia Dortmund. De Bundesliga-topclub gaat uit van een verkoop van sterspeler Jude Bellingham en wil de miljoenen die de Engelsman oplevert, herinvesteren in de Ajacied.

Tot dusver blijven de gesprekken losjes en bevinden de onderhandelingen zich nog niet in een 'concrete fase', aldus Sky Sports-journalist Florian Plettenberg op Twitter. Kudus zou op de hoogte zijn van de interesse van Die Borussen in zijn diensten, maar heeft meerdere ijzers in het vuur.

Volgens de Duitse tak van het sportmedium zijn onder meer Arsenal en Newcastle United clubs met interesse in de smaakmaker van Ajax tijdens de eerste seizoenshelft en Ghana op het WK in Qatar.

Bellingham wordt op zijn beurt begeerd door nagenoeg de gehele Europese top en staat in de belangstelling van Real Madrid, Liverpool en Chelsea. De Koninklijke zou de beste papieren hebben voor de nog altijd maar negentienjarige Engelsman. De vraagprijs van Borussia Dortmund zou honderd miljoen euro plus veertig miljoen euro aan bonussen voor hem bedragen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!