Nieuws

'Ajax richt pijlen op Braziliaanse aanvaller, Kudus moet dertig miljoen kosten'

'Ajax richt pijlen op Braziliaanse aanvaller, Kudus moet dertig miljoen kosten'

12-12-2022 18:55
2

Ajax is in de zoektocht naar een aanvallende versterking uitgekomen bij Marcos Leonardo. De Amsterdammers zouden daarnaast bereid zijn om Mohammed Kudus te laten gaan. Dat meldt Het Parool.

Volgens de krant was Klaas-Jan Huntelaar onlangs in Brazilië om Marcos Leonardo te bekijken. De negentienjarige aanvaller van de Braziliaanse topclub Santos, waar ook Antony vandaan komt, heeft nog een contract voor vier jaar bij zijn club. De Amsterdammers zouden Leonardo zien als mogelijke concurrent voor Brian Brobbey.  

Dat is momenteel Kudus, maar de technicus vindt zichzelf meer een aanvallende middenvelder dan een spits en lijkt daarom te willen vertrekken uit Amsterdam. Ajax is bereid om mee te werken aan een transfer volgens Het Parool. De Ghanees speelde een goed WK met zijn land en speelde zich zo in de kijker van onder meer Everton, Liverpool en Borussia Dortmund. Kudus zou zo’n dertig miljoen moeten opleveren.

Van dat geld zou Leonardo mogelijk gehaald kunnen worden. De marktwaarde van de aanvaller wordt geschat op veertien miljoen euro, maar de kans is groot dat dat bedrag hoger zal uitvallen. Dit seizoen is de spits in twaalf duels goed voor vier goals en twee assists. In totaal kwam Leonardo al 120 keer uit voor Santos. Daarin scoorde hij 34 keer en gaf hij zeven assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie