Nieuws

Wie is Gerónimo Rulli, de Ajax-doelman die deze winter wil vertrekken?

Wie is Gerónimo Rulli, de Ajax-doelman die deze winter wil vertrekken?

25 januari - 13:31 Laatste update: 13:35

Ajax lijkt deze winter mee te willen werken aan een vertrek van Gerónimo Rulli. De doelman is na een blessure uit de gratie geraakt in Amsterdam, waar hij afgelopen zomer ook al op een vertrek aaste. Wie is deze doelman die na nog geen jaar alweer lijkt te vertrekken bij Ajax? VoetbalNieuws neemt de carrière van de Argentijn met je door! 

De loopbaan van Rulli: van eeuwige huurling tot wereldkampioen in Amsterdam

Clubcarrière
Rulli werd in de wieg gelegd in La Plata, de Argentijnse stad waar ook de bekende voetballers Marcos Rojo en Juan Sebastián Verón werden geboren. De doelman doorliep de jeugdopleiding van Estudiantes, waarna hij op 22-jarige leeftijd de overstap maakte naar het Uruguayaanse Deportivo Maldonado. In Uruguay kwam hij geen minuut aan spelen toe.

In 2014 zette Rulli voor het eerst voet aan Europa: hij werd verhuurd aan Real Sociedad, waar hij twee jaar lang indruk wist te maken. De Argentijn maakte zelfs zoveel indruk dat Manchester City hem voor een kleine vijf miljoen euro wist op te pikken in Uruguay. The Citizens hadden alleen geen plek voor hem onder de lat, waardoor hij nog één jaar aan de club uit het Baskenland werd verhuurd. Sociedad pikte Rulli uiteindelijk definitief op in Engeland.

Ook de Spanjaarden besloten om Rulli te verhuren, aan het Franse Montpellier. Na een jaar in Frankrijk te hebben gebivakkeerd, keerde hij weer terug in Noord-Spanje. Sociedad besloot de Argentijn uiteindelijk te verkopen aan Villarreal, de club waar de inmiddels 30-jarige keeper nu nog steeds eigendom van is.

Interlandcarrière
In totaal speelde Rulli slechts vier interlands voor Argentinië, maar daar zal hij niet meer wakker van liggen. De doelman maakte namelijk onderdeel uit van de Argentijnse selectie die vorig jaar wereldkampioen werd in Qatar. Rulli zat weliswaar het hele toernooi op de bank omdat hij Emiliano Martínez voor zich moest dulden, maar zal daar gezien de prestaties van de penaltykiller toch vrede mee hebben. Ondanks dat hij geen minuut in actie kwam, mag Rulli zich toch voor eens en altijd een wereldkampioen noemen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gero Rulli (@gerorulli)

Waarom wil Rulli weg bij Ajax?

In januari 2023 haalde Ajax in Rulli een nieuwe doelman in huis. Na een half jaar leek de Argentijn alweer terug te willen keren bij Villarreal, maar in Amsterdam wilde men niks weten van een vertrek. Zo bleef Rulli bij Ajax, waar hij in het begin van het nieuwe seizoen door een blessure aan zijn schouder lang moest toekijken. Na zestien wedstrijden buitenspel te hebben gestaan, viel Rulli uit de gratie bij Ajax. Zodoende diende de doelman naar verluidt een transferverzoek in, waar Ajax bij een juist bod aan mee zou willen werken. Inmiddels heeft Newcastle United zich bij de Amsterdammers gemeld, waar hij de geblesseerde Nick Pope moet vervangen.