Nieuws

Neville ziet 'voordeel' Man United ten opzichte van Arsenal: 'Daar zit de kracht'

Neville ziet 'voordeel' Man United ten opzichte van Arsenal: 'Daar zit de kracht'

04-01-2023 10:16 Laatste update: 16:47

Manchester United heeft de uitstekende prestaties van de laatste weken te danken aan de slechte seizoenstart. Bovendien hebben Erik ten Hag en co. een voordeel ten opzichte van Arsenal FC. Dat laat Gary Neville blijken bij Sky Sports.

"Ze zijn na de slechte start en na de gebeurtenissen rondom Ronaldo en Maguire samengekomen als ploeg, op een manier die niet mogelijk was geweest als de seizoensstart goed of normaal was verlopen", aldus Neville. "Ten Hag zit nu stevig in het zadel, maar ze hebben een spits nodig."

"We zijn pas zeventien wedstrijden op weg en er is nog een lange weg te gaan. Er kan nog van alles gebeuren, maar het lijkt erop dat ze echt iets in handen hebben", vervolgt Neville. "Ze hebben met Christian Eriksen, Casemiro en Bruno Fernandes ervaring toegevoegd aan het middenveld. Ze lijken wijzer te zijn geworden. Marcus Rashford is in goede vorm. Ze hebben weliswaar een spits nodig, maar ze hebben aanvallers die in vorm zijn. Verdedigend is het niet heel sterk, maar ze doen het aardig."

Ondanks de goede prestaties van United staan ze nog altijd negen punten achter op koploper Arsenal. Toch heeft United een voordeel volgens Neville. "Manchester United wordt steeds sterker. Ze hebben meer spelers ter beschikking dan Arsenal. Mikel Arteta doet het fantastisch, maar heeft een groot probleem als hij één centrumverdediger kwijtraakt. Manchester United heeft vier centrumverdedigers. De kracht zit in de breedte van de selectie."

De komende twee duels zijn met Manchester City en Arsenal. "We weten over een paar weken meer", concludeert Neville.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!