Nieuws

Ten Hag tevreden na volgende zege: 'Alleen hebben we niet heel slim gespeeld'

Ten Hag tevreden na volgende zege: 'Alleen hebben we niet heel slim gespeeld'

03-01-2023 23:40 Laatste update: 04-01-2023 08:37

Erik ten Hag is tevreden na de vierde zege op rij van Manchester United, maar is van mening dat zijn ploeg slimmer moet spelen wanneer de tegenstanders ruimtes laat ontstaan. De manager van The Red Devils kan nog niets zeggen over de ernst van de blessure van Donny van de Beek.

Ten Hag sprak Viaplay na afloop van de wedstrijd en plaatste naast zijn tevredenheid wel een kanttekening. "Uiteraard zijn we heel blij met het resultaat. Ook weer met een clean sheet en geweldige goals. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat we niet heel slim hebben gespeeld in de tweede helft. Uiteindelijk viel het elftal in twee blokken uiteen en dat mag niet gebeuren."

"Ze gaven zoveel ruimte weg, Bournemouth. In de tweede helft is het zo uitdagend om te gaan. Als je iets slimmer speelt, herken je wanneer je moet versnellen en dat je soms ook wel eens de energie moet sparen. Dan kan de tegenstander achter de bal aanlopen", vervolgt Ten Hag. "Dat moeten ze herkennen op het veld en daar hebben we ook de spelers voor. We moeten iets slimmer als team spelen."

Van de Beek viel in de eerste helft geblesseerd uit en liep ogenschijnlijk een zware knieblessure op. Ten Hag kan nog niets zeggen over de status van de middenvelder. "Dat zullen we moeten afwachten, dat duurt minimaal 24 uur. Het zag er inderdaad niet heel erg goed uit."