Utrecht speelt gelijk en weet voor vijfde keer in zes wedstrijden niet te winnen

18-12-2021 18:51 Laatste update: 18:50

FC Utrecht heeft met 2-2 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard en zet daarmee een slechte reeks voort. De ploeg van René Hake kwam twee keer op voorsprong in Sittard, maar wist het ook tweemaal weer weg te geven.

Utrecht heeft slechts één van de afgelopen zes competitiewedstrijden weten te winnen, nadat het best een goede start van het seizoen kende. Na ruim twintig minuten spelen kwamen de Domstedelingen op voorsprong via Mimoun Mahi. De aangever was Quinten Timber, die de eerste assist voor zijn nieuwe club gaf.

Nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net, door een doelpunt van linksback George Cox. Hij vierde deze goal op bijzondere wijze, door een celebration uit FIFA te imiteren. In het resterende deel van de eerste helft was er niet veel meer te beleven in Sittard.

Vijf minuten na rust kwam Utrecht opnieuw op voorsprong, dankzij een doelpunt van aanvallende middenvelder Sander van de Streek. Lang creërde Fortuna niet veel meer en leek Utrecht weer eens drie punten te gaan scoren, tot de 77ste minuut aanbrak. George Cox kroonde zich tot man van de wedstrijd door een assist te geven op ploeggenoot Zian Flemming, die de eindstand bepaalde op 2-2.

Fortuna blijft door het gelijke spel op de zestiende plek staan in de Eredivise, maar kan nog worden ingehaald door Sparta Rotterdam. Utrecht staat voorlopig nog op plek vier, maar moet er rekening mee houden dat zowel Cambuur als AZ er nog voorbij kunnen gaan.