Transfernieuws

'Arsenal verhoogt bod op 'transfertarget nummer één' naar 60 miljoen'

'Arsenal verhoogt bod op 'transfertarget nummer één' naar 60 miljoen'

02-01-2023 15:54 Laatste update: 15:58
1

Arsenal heeft voor de tweede keer geboden op Mykhaylo Mudryk van Shakhtar Donetsk, meldt The Guardian. Alhoewel The Gunners het bod aanzienlijk verhoogd hebben, komt het nog niet in de buurt van de vraagprijs voor de Oekraïense smaakmaker.

Mudryk is 'transfertarget nummer één' voor Arsenal in de winterse transferperiode, weet Fabrizio Romano, de auteur van het artikel voor de Britse kwaliteitskrant. De transfergoeroe weet dat Shakhtar de vraagprijs voor de buitenspeler heeft bepaald rond de 96 miljoen.

Vooralsnog wil de Premier League-koploper niet verder gaan dan een vast bedrag van 40 miljoen euro, met daarnaast een kleine 20 miljoen euro als variabele som. Chelsea is daarnaast nog altijd in de markt voor Mudryk, maar het 21-jarige toptalent heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Noord-Londen.

Bewonderaar van Arteta

Zijn voorkeur steekt Mudryk dan ook niet onder de stoelen of banken, aangezien hij bij de twee meest recente duels van Arsenal op de tribune werd gespot. Hij geldt als bewonderaar van Mikel Arteta en omschreef de Spanjaard na afloop van het duel met Brighton & Hove Albion (4-2 zege) als 'topmanager'.

Voor Shakthar is Mudryk dit seizoen uitstekend op dreef. In de Champions League liet hij drie keer het net bollen en in de laatste acht duels in de Oekraïense competitie was het zeven keer raak voor de international.