Nieuws

Ook Chelsea weet niet te winnen in het nieuwe jaar: remise tegen Forest

Ook Chelsea weet niet te winnen in het nieuwe jaar: remise tegen Forest

01-01-2023 19:23 Laatste update: 22:53

Chelsea heeft opnieuw dure punten laten liggen in de Premier League. In de eerste wedstrijd van 2023 kwamen The Blues niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Nottingham Forest.

En dat is niet geheel onverdiend te noemen. Na een kwartier kwamen de gasten uit Londen middels een goal van Raheem Sterling wel op voorsprong. Christian Pulisic trok voor, waarna Kai Havertz de bal tegen de lat hakte. De Engelsman was er als de kippen bij om bij de tweede paal de 0-1 tegen de touwen te schieten.

Gezien het spelbeeld in de eerste helft leek het een zorgeloze avond te gaan worden voor Chelsea. Niets bleek in het tweede bedrijf minder waar. Forest kwam uitstekend uit de kleedkamer en was na middels Taiwo Awoniyi en Morgan Gibbs-White al snel dichtbij de gelijkmaker. Die kwam na dik een uur spelen. Via een scrimmage uit een hoekschop maakte Serge Aurier er 1-1 van.

Hakim Ziyech kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen. De Marokkaans international moest voor gevaar zorgen en deed dat ook meteen. Met een scherpe indraaiende voorzet op Pulisic was hij dichtbij een assist. Helaas voor Chelsea kon de Amerikaan echter niet bij de bal.

Chelsea drukte, maar creëerde verder maar weinig. Zodoende weet de ploeg van manager Graham Potter voor de vijfde keer op rij niet te winnen in een uitwedstrijd. Een negende plek in de ranglijst is het logische gevolg. Komende donderdag treedt het alweer aan in de competitie. Dan is Manchester City om 21.00 uur de tegenstander in een absolute kraker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!