Nieuws

Premier League gaat Pelé komend weekend eren: rouwbanden en minuut applaus

Premier League gaat Pelé komend weekend eren: rouwbanden en minuut applaus

30-12-2022 12:59
1

Het Engelse voetbal staat komend weekend stil bij het overlijden van de Braziliaanse voetballegende Pelé. Alle spelers en arbiters dragen tijdens de speelronde in de Premier League een zwarte rouwband. Ook wordt er voor de aftrap van iedere wedstrijd een minuut lang geapplaudisseerd.

Afgelopen donderdag overleed Pelé op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Eerder werd al bekend dat er ook in de Spaanse competitie een eerbetoon wordt gehouden middels een minuut stilte. In Frankrijk gebeurde dat donderdagavond al. De KNVB heeft nog niets soortgelijks bekendgemaakt.

Bij het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich hangen alle vlaggen halfstok. In Brazilië zelf kleurde het Christusbeeld geelgroen en werd het Maracanãstadion omgedoopt in het goud. De uitvaart van Pelé vindt aanstaande dinsdag plaats. In de 24 uur daarvoor kunnen belangstellenden hun laatste eer bewijzen in het stadion van Santos.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!