Nieuws

Lovende woorden van Klopp voor Gakpo: 'Verheugd met hem te kunnen werken'

Lovende woorden van Klopp voor Gakpo: 'Verheugd met hem te kunnen werken'

28-12-2022 23:29 Laatste update: 23:29

Cody Gakpo is woensdagavond gepresenteerd bij Liverpool FC. Manager Jürgen Klopp is maar wat blij dat The Reds de aanvaller van PSV overnemen.

"Het is geweldig nieuws dat we dit voor elkaar hebben kunnen krijgen", aldus Klopp op de clubsite. "De mensen die erbij betrokken zijn hebben fantastisch werk geleverd, Julian Ward in het bijzonder. Het werk wat geleverd is, is erg indrukwekkend. Uiteindelijk hebben we een speler kunnen aantrekken die we al lang in de gaten houden en waarvan we denken dat hij een geweldige toekomst tegemoet gaat."

Klopp weet met wat voor speler hij te maken gaat krijgen. "Er zijn veel dingen die ik goed vind aan Gakpo. Hij is pas 23, maar heeft al de nodige ervaring. Hij was de aanvoerder van PSV en is Speler van het Jaar geworden in Nederland vorig seizoen. Zoals men heeft kunnen zien speelde hij ook een goed WK met zijn nationale elftal."

"Het is duidelijk dat hij nu al een heel, heel goede speler is", looft de Duitse manager Gakpo. "Met zijn leeftijd heeft hij de potentie om alleen maar beter te worden. Aanvallend is hij erg veelzijdig en bovendien weten we dat hij een slimme voetballer is en ook een slim persoon, dus we zijn erg verheugd om met hem te kunnen werken."