Manchester City wint van Leeds dankzij Haaland ondanks eretreffer Struijk

28-12-2022 22:54 Laatste update: 23:30

Manchester City heeft uit bij Leeds United zonder in de problemen te komen gewonnen met 1-3. Erling Braut Haaland maakte zijn negentiende en twintigste treffer van het seizoen, terwijl Pascal Struijk de eretreffer voor Leeds binnenkopte.

Al in de eerste minuut kreeg Manchester City een goede mogelijkheid op de 0-1 via Erling Braut Haaland. De spits had zijn vizier nog niet op scherp staan, waardoor Pascal Struijk kon opruimen. Daarna bleven The Citizens op zoek gaan naar de openingstreffer. Vooral Jack Grealish was meermaals ongelukkig in de afrondende fase, waardoor Leeds en City met de brilstand de rust in leken te gaan. Vlak voor rust was het echter Rodri die Man City op voorsprong schoot. De verdedigende middenvelder stoomde mee op en legde de bal af op Mahrez. De rebound werd vervolgens benut door de Spanjaard.

Manchester City zocht daardoor met een voorsprong de kleedkamer op. Na rust ging de ploeg van Pep Guardiola op zoek naar de 0-2. Die kwam er al vrij snel. In de 52e minuut bleek Grealish ondanks zijn ongelukkige rol in de eerste helft niet zelfzuchtig. De aanvaller bediende Haaland op zijn wenken en de Noor tikte koeltjes zijn negentiende treffer in dit Premier League-seizoen binnen. Tien minuten later maakte de spits ook zijn twintigste van het seizoen. Wederom op aangeven van Grealish.

In de 73e minuut deed Leeds via een rake kopbal van Struijk nog wat terug: 1-3. Haaland kreeg ook nog de nodige kansen op een hattrick, maar Leeds-doelman Illan Meslier zat de Noor dwars. Leeds kreeg ook nog een kans om de spanning écht terug te brengen, maar het bleef uiteindelijk bij 1-3.