Nieuws

Noppert blikt terug op fatale penaltyserie Oranje: 'Dat vond Messi niet zo leuk'

Noppert blikt terug op fatale penaltyserie Oranje: 'Dat vond Messi niet zo leuk'

28-12-2022 16:45

Andries Noppert is na het WK met Oranje en een korte vakantie terug bij sc Heerenveen. In een persmoment heeft de doelman teruggeblikt op de verloren kwarfinale tegen Argentinië.

Zo keek Noppert na het WK de strafschoppenserie tegen de Argentijnen terug. "Daar werd ik alleen niet heel vrolijk van", aldus Noppert, geciteerd door Voetbal International. "Er is een heel groot ding van gemaakt. Vooraf heb ik gezegd: een penalty van Messi kan ik ook pakken. Dat vond hij niet zo leuk, maar ik sta er nog steeds achter. Je moet gewoon het geluk hebben dat je in de goede hoek zit. We hebben vooraf besproken hoe we het gingen doen, maar dat heeft niet goed uitgepakt. Anders had ik er wel een gepakt."

Noppert is niet veel veranderd sinds zijn deelname aan het WK met Oranje. "Het maak mij niet uit of ik tegen Bal op Dak 29 of Argentinië speel." De keeper van sc Heerenveen vindt zichzelf niet ineens een 'superheld'. "Nou, superheld, dat weet ik niet, hoor. Ik heb het zo goed als mogelijk proberen te doen en ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de mensen mij gegeven hebben, terwijl ze mij niet kenden. Dat vond ik het mooiste, daar heb ik van genoten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!