psv schakelt snel na Gakpo-vertrek

'PSV in 'vergevorderde gesprekken' met Noorse club voor opvolger van Gakpo'

27 december 2022 om 10:40

In de zoektocht naar de opvolger naar een vervanger voor Cody Gakpo is PSV uitgekomen bij Ola Brynhildsen (hoofdfoto links). De Noorse aanvaller geldt als één van de belangrijkste transferdoelwitten om naar Eindhoven te komen, meldt Fabrizio Romano.

Met het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool - voor naar verluidt maximaal vijftig miljoen euro - gaat PSV met een gevulde oorlogskas de markt op, op zoek naar een vervanger. Brynhildsen wordt volgens de transfergoeroe gezien als de ideale man om Gakpo op te volgen en de onderhandelingen met Molde FK bevinden zich in een 'vergevorderd' stadium.

Daarnaast zijn ook de gesprekken met de speler zelf al opgestart, in de hoop om op korte termijn overeenstemming te bereiken over een meerjarig contract. Het huidige contract van Brynhildsen loopt tot medio 31 december 2024 bij Molde FK. Over de eventuele transfersom die bij de deal gemoeid is, is nog niets bekend. De marktwaarde van de rechtspoot wordt geschat op een bedrag van drie miljoen euro.

Dit seizoen is de aanvaller een vaste waarde voor zijn club en speelde hij onder meer zes keer mee in de Conference League. In de dertig duels die hij speelde, kan hij een prima moyenne overleggen: zestien doelpunten en vier assists waren zijn oogst.