'Manchester United treuzelde te lang in onderhandelingen met PSV over Gakpo'

manchester united treuzelde in onderhandelingen over gakpo
27 december 2022 om 10:21

Eén van de redenen waarom Manchester United niet aan de haal is gegaan met Cody Gakpo, is doordat de Engelse topclub niet snel genoeg handelde. Dat blijkt uit een reconstructie van het Eindhovens Dagblad.

De ploeg van manager Erik ten Hag werd sinds de afgelopen zomer nadrukkelijk gelinkt aan een samenwerking met de PSV-aanvaller, maar zover kwam het niet. Maandagavond laat kwam naar buiten dat Liverpool en de Eindhovenaren overeenstemming hebben bereikt over een overgang van Gakpo, waardoor The Mancunians dus achter het net vissen.

Volgens het ED was er al 'veel' interesse, maar na het glansrijke optreden van Gakpo op het voorbije WK 'ging het helemaal los'. Er zou sprake zijn geweest van voortdurende gesprekken met Manchester United, maar de Engelsen twijfelden met het uitbrengen van een bod. 'Het duurde te lang voordat er definitief een voorstel naar PSV ging', schrijft de regionale krant.

De verwachting is dat PSV inclusief bonussen rond de vijftig miljoen euro overhoudt aan de transfer van Gakpo. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar de international op Anfield tekent.