Live

LIVE: Boxing Day zit erop, United, Chelsea en City deze week in actie (gesloten)

LIVE: Boxing Day zit erop, United, Chelsea en City deze week in actie (gesloten)

26-12-2022 23:15 Laatste update: 23:35

Boxing Day staat in Engeland bekend als één van de mooiste voetbaldagen van het jaar. Onder meer Tottenham Hotspur, Liverpool FC, Arsenal FC en de verrassende nummer drie Newcastle United komen vandaag in actie. In dit liveblog van VoetbalNieuws blijf je op de hoogte van alle gebeurtenissen.

Terwijl er in de meeste landen nog sprake is van een winterstop, wordt er op Boxing Day in Engeland volop gevoetbald. De Premier League-dag begint om 13.30 als Brentford FC het in eigen huis opneemt tegen het Tottenham Hotspur van Antonio Conte en Harry Kane. De Londenaren verdedigen de o zo belangrijke vierde plaats op de ranglijst die aan het einde van de competitie genoeg is voor Champions League-voetbal.

Om 16.00 uur gaan er vervolgens vier duels van start. Crystal Palace neemt het in eigen huis op tegen Fulham FC. Het Everton FC van Frank Lampard treft Wolverhampton Wanderers. Het vermogende Newcastle United van Sven Botman staat verrassend op de derde plek en verdedigt die uit bij Leicester City. Ook Southampton FC tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman wordt nog afgewerkt.

Tot slot komen er ook nog twee grootmachten in actie. Om 18.30 uur gaat het dit seizoen teleurstellend presterende Liverpool op bezoek bij Aston Villa. Koploper Arsenal speelt als laatste op Boxing Day. West Ham United is om 21.00 uur in het Emirates Stadium de tegenstander.

Programma: 
13.30 uur: Brentford-Tottenham Hotspur
16.00 uur: Crystal Palace-Fulham
16.00 uur: Everton-Wolverhampton Wanderers
16.00 uur: Leicester City-Newcastle United
16.00 uur: Southampton-Brighton & Hove Albion
18.30 uur: Aston Villa-Liverpool
21.00 uur: Arsenal-West Ham United

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!