Nieuws

Voorzitter van de Franse voetbalbond laat zich uit over toekomst van Deschamps

Voorzitter van de Franse voetbalbond laat zich uit over toekomst van Deschamps

22-12-2022 16:14

Als het aan de Franse bond ligt blijft Didier Deschamps nog een tijd zitten als bondscoach van Frankrijk. Voorzitter Noël Le Graët zou het contract van de Fransman willen verlengen tot en met het EK van 2024.

In gesprek met de krant Ouest-France onthulde Le Graët dat hij Deschamps graag nog langer voor de groep ziet staan. "Naar mijn mening zullen we het in Guingamp afhandelen. Als hij niet door wil gaan, dat zal het een kort gesprek zijn. Als hij wil aanblijven, dan zullen de discussies een stuk langer zijn. Didier heeft het heel goed gedaan, ik denk dat we overeenstemming gaan bereiken", klinken de bemoedigende woorden.

Dat Deschamps mag aanblijven is niet echt een verrassing. De Franse oefenmeester bracht zijn ploeg voor de tweede keer op rij in de finale van het WK. Waar deze in 2018 nog werd gewonnen, was het voor Les Bleus in 2022 een ander verhaal. Mocht Deschamps zelf ook aan willen blijven, dan wordt zijn eerste tegenstander een bijzondere. Op 24 maart spelen de Fransen hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal.