Nieuws

Veerman ambieert plek in Oranje naast Frenkie: 'Dat wordt nog meer beuken'

Veerman ambieert plek in Oranje naast Frenkie: 'Dat wordt nog meer beuken'

22-12-2022 11:28

Joey Veerman hoopt tijdens het volgende eindtoernooi van Oranje, mogelijk het EK in 2024, wel bij de selectie te zitten. De middenvelder van PSV werd door bondscoach Louis van Gaal niet opgenomen in de voorselectie voor het WK in Qatar. Desondanks blijft hij een plek naast Frenkie de Jong in het vooruitzicht houden.

"Dat was natuurlijk jammer, maar goed, het is niet anders", zo vertelt Veerman bij de NOS. De geboren Volendammer zat eerder wel al in één van de voorselecties. Hij heeft echter nog nooit met Van Gaal gesproken over zijn spel en wat hij eventueel beter zou moeten doen. "Misschien dat de nieuwe bondscoach dat gaat doen als ik mijn goals en assists blijf maken en geven."

Dat deed Veerman al wel bij PSV. Zijn cijfers zijn immers prima. Hij maakte in het huidige seizoen in 24 wedstrijden zeven doelpunten en gaf vier assists. Waar het dan wel aan schort? "Misschien het verdedigende deel. Ik kan dat zeker verbeteren. Daar ben ik al een aantal jaar mee bezig. Voor het niveau van Oranje wordt er natuurlijk nog wat anders gevraagd. Dus dat wordt nog meer beuken", aldus Veerman, die ontspannen oogt.

Mocht het zo ver komen, dan heeft hij met Frenkie de Jong een waardige concurrent op het middenveld. "Ik denk niet dat ik hem eruit ga spelen, want die kan wel redelijk ballen. Maar er is nog een positie naast hem, toch?"

PSV hervat de competitie op zaterdag 7 januari met de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren bezitten de derde plek in de Eredivisie, op drie punten achterstand van koploper Feyenoord.