Nieuws

Messi spreekt Argentijnse fans toe: 'Falen is vaak onderdeel van de reis'

Messi spreekt Argentijnse fans toe: 'Falen is vaak onderdeel van de reis'

20-12-2022 16:32

Lionel Messi is thuis als grote held onthaald na het behalen van de wereldtitel in Qatar en heeft de Argentijnse fans via Instagram toegesproken. Messi, inmiddels 35 jaar oud, heeft veel teleurstellingen moeten doorstaan om met de beker te eindigen, maar stelt dat dat erbij hoort.

Messi had op Instagram mooie woorden over voor zijn ploeg en de steun van de fans. 'Ik had altijd een droom om wereldkampioen te worden en wilde nooit opgeven, zelfs met de gedachte dat het misschien nooit zou lukken. Deze beker is ook voor alle spelers die de afgelopen 36 jaar ten onder gingen op het WK, zoals in 2014. Destijds verdienden we het ook al en vochten we even hard.' 

'Het komt allemaal door deze prachtige groep, de technische staf, en alle anonieme mensen die dag en nacht bezig zijn voor de nationale ploeg. Vaak is falen een onderdeel van de reis, we moeten van teleurstellingen leren. Bedankt uit de grond van mijn hart', sluit Messi af. Voor de Argentijn was het wellicht de laatste kans om de wereldtitel te pakken. Argentinië werd zondag voor het eerst in 34 jaar wereldkampioen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)