Nieuws

'Fiorentina wil 50 miljoen euro voor WK-sensatie Amrabat, Liverpool op vinkentouw'

'Fiorentina wil 50 miljoen euro voor WK-sensatie Amrabat, Liverpool op vinkentouw'

20-12-2022 15:35

Liverpool heeft verregaande interesse in Sofyan Amrabat, meldt Liverpool Echo. De WK-sensatie van Marokko moet huidige werkgever Fiorentina naar verluidt zo'n vijftig miljoen op gaan leveren.

Fiorentina is niet bereid om de in Huizen geboren Amrabat voor een appel en een te laten gaan. De ploeg uit Florance weet dat het flink kan cashen voor de revelatie van het WK. Engelse media melden dat Fiorentina zo'n 50 miljoen euro wil voor Amrabat. Mocht de ploeg van aanvoerder Virgil van Dijk bereid zijn om dit bedrag te betalen, speelt Amrabat na de winterstop mogelijk al voor Liverpool.

Bij Feyenoord en Club Brugge kwam Amrabat niet helemaal uit de voeten. Voor Hellas Verona liet de middenvelder uiteindelijk zijn klasse zien waarna Fiorentina twee jaar geleden 19,5 miljoen euro op tafel legde. Bij de Leeuwen van de Atlas maakte Amrabat dit WK furore, waardoor het een gouden deal lijkt te zijn voor Fiorentina.

Amrabat reikte deze maand met zijn vaderland tot de halve finale van het WK in Qatar. Hierin moest het Marokkaanse elftal het afleggen tegen Frankrijk. In de troostfinale werd met 2-1 verloren van Kroatië, waardoor Marokko als nummer vier eindigde.