Reactie

'Geweldig mens' Van Gaal geprezen: 'Sterk en serieus, maar ook emotioneel'

'Geweldig mens' Van Gaal geprezen: 'Sterk en serieus, maar ook emotioneel'

20-12-2022 09:12

Ander Herrera heeft mooie woorden over voor Louis van Gaal. De Spaanse middenvelder speelde tussen 2014 en 2019 voor Manchester United en werkte twee seizoenen samen met de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

Herrera werd in de zomer van 2014 voor veertig miljoen euro door United gekocht. Dat was vlak na het WK in Brazilië, waar Van Gaal net het toernooi met Oranje achter de rug had en daarna gelijk aan de slag ging op Old Trafford. "Het is een geweldig mens", aldus de Bask in een podcast voor de clubkanalen van de Engelse grootmacht. "Hij heeft een soort schild om zich heen, als een schildpad, maar daaronder zit een hart. In eerste instantie is hij sterk en serieus, maar als je daar doorheen bent, kan hij ook heel emotioneel zijn."

Ook Herrera weet dat Van Gaal ziek is. "Ik ben blij voor hem, want ik hoorde dat hij ziek is, maar hij ziet er geweldig uit. Hij is een goed persoon", vervolgt de Spanjaard, die ook op sportief gebied goede herinneringen aan zijn tijd met de 71-jarige Amsterdammer bewaard. "Onder Van Gaal wonnen we de FA Cup, plaatsten we ons voor de Champions League en heb ik me persoonlijk ontwikkeld. Ik heb veel van hem geleerd, voor mij was het een mooie tijd."

Na United vertrok Herrera naar Paris Saint-Germain. Daar speelde de Spanjaard drie seizoenen, om afegelopen zomer naar zijn oude liefde Athletic Bilbao te verkassen.