Reactie

Van Nistelrooij vreest vertrek van Gakpo: 'Daar houden we rekening mee'

Van Nistelrooij vreest vertrek van Gakpo: 'Daar houden we rekening mee'

20-12-2022 07:00

Ruud van Niselrooij staat er niet van te kijken als Cody Gakpo komende winter vertrekt. De trainer van PSV heeft zijn sterspeler zien uitblinken op het WK in Qatar en verwacht dat grote clubs wel eens toe zouden kunnen slaan.

Door zijn goals in de groepsfase tegen Senegal, Ecuador en Qatar trok Gakpo de aandacht van het grote publiek. De 'Eintovenaar' werd met zijn drie goals de topscorer van het Nederlands elftal en werd vooral daardoor in verband gebracht met clubs als Manchester United, Arsenal, Liverpool en Real Madrid.

"Hij viel op en deed er niet één schepje bovenop, maar drie", begint Van Nistelrooij in gesprek met de NOS. "Als je je op dat toneel zo weet te presenteren, dan trekt hij nog meer aandacht dan dat hij al deed. Hoe hij zich profileerde in het spel, in alle opzichten… Dat is geweldig."

Als het aan Van Nistelrooij ligt, blijft zijn MVP nog even in Eindhoven. "Ik ga er alles aan doen om het nog een halfjaar te rekken. Dat hebben we deze zomer al gedaan door hem te behouden, maar dat zal nu nog moeilijker worden. Als er bedragen en clubs komen waarop de speler ook geen nee meer kan zeggen voor zijn gevoel... Dan kom je in een situatie waar dat wel kan gebeuren. Daar houden we rekening mee."

PSV geniet momenteel – zonder Gakpo – van een trainingskamp in het Spaanse Marbella. Afgelopen zaterdag werd daar tegen het Italiaanse Sassuolo gespeeld. De Eindhovenaren wonnen met 2-1 van de nummer vijftien van de Serie A.