Nieuws

Dembélé zakt door het ijs in finale: 'Een cijfer onwaardig'

Dembélé zakt door het ijs in finale: 'Een cijfer onwaardig'

19-12-2022 12:58

Ousmane Dembélé verkeerde de afgelopen tijd in bloedvorm bij FC Barcelona, maar heeft geen indruk kunnen maken tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië. L'Équipe gaat zelfs zo ver dat het medium de buitenspeler een cijfer weigert te geven. 

De Franse krant is genadeloos voor sommige spelers na het apathische optreden tegen de Argentijnen. Frankrijk was 80 minuten lang rijp voor de slacht en had een bevlieging nodig van Kylian Mbappé om weer in de wedstrijd te komen. Dembélé moest vaker verdedigen dan aanvallen in de eerste helft en werd na 40 minuten gewisseld. 'In defensief opzicht verloor hij zijn directe tegenstanders te vaak uit het oog. En aanvallend speelde hij alle ballen in de voeten van een Argentijn', luidt het oordeel, zonder cijfer aan de zijkant. 

Olivier Giroud moest het ook ontgelden. De Franse spits werd eveneens na 40 minuten geslachtofferd voor vers bloed. 'Het mooie verhaal van Giroud bij Les Bleus zou op basis van deze 40 erbarmelijke minuten en twaalf slechte balcontacten wel eens kunnen eindigen. Giroud zag het daglicht niet tegen Argentinië, dat hem zelfs in de lucht domineerde.'