Opinie

Wij zijn geboren om te lijden, Iedereen die Argentijn is, weet dat

"Wij zijn geboren om te lijden, Iedereen die Argentijn is, weet dat"

18-12-2022 19:59

Het Argentijnse kamp is in extase na het veroveren van de eerste wereldtitel sinds 1986. Rodrigo de Paul, één van de absolute uitblinkers in de finale tegen Frankrijk, kan zijn geluk niet op en stelt dat Argentijnen geboren zijn om te lijden.

De kilometervreter op het Argentijnse middenrif gooide een ongekende dosis inzet in de strijd tegen Frankrijk en had in de rug van Lionel Messi de schone taak veel werk te verrichten. "We zijn geboren om te lijden", zegt De Paul tegen de aanwezige internationale media na het veroveren van de wereldtitel. "Iedereen die Argentijn is, weet dat."

Vervolgens komt de gebruikelijke Atlético Madrid-middenvelder woorden te kort om zijn geluk te omschrijven. "We zijn wereldkampioen, ik weet niet wat ik je moet vertellen. Ik kon me het beeld met de beker niet voorstellen", vervolgt hij. "Door elke situatie die we meemaakten, zijn we groter geworden. Vandaag is een van de belangrijkste dagen van mijn leven. We hebben geschiedenis geschreven tot in de eeuwigheid en we verdienen het."