Nieuws

Payet woest op misdragende fans: Moet ik stoppen met voetballen?

Payet woest op misdragende fans: "Moet ik stoppen met voetballen?"

16-12-2021 08:44 Laatste update: 09:18

Dimitri Payet heeft in gesprek met het Franse Le Monde hard uitgehaald naar misdragende fans in stadions. Hij hoopt dat het ministeriële overleg dat plaatsvindt naar aanleiding van de ongeregeldheden, nieuwe maatregelen oplevert.  

Op 21 november ging het – niet voor het eerst dit seizoen – jammerlijk mis in de Ligue 1 bij het duel tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille. Payet kreeg een flesje water vanaf de tribune tegen zijn hoofd gegooid, waarna het lang duurde voordat de wedstrijd gestaakt werd. In gesprek met de Franse krant reageert de verfijnde middenvelder op het voorval. "Ik zou graag een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid zien", geeft de spelmaker te kennen. 

Over het feit dat het maar liefst twee uur duurde voordat de wedstrijd definitief gestaakt werd, is de middenvelder uitgesproken. "Ik zou graag willen dat de aanvoerders en de twee coaches elkaar in de middencirkel ontmoeten en besluiten de wedstrijd niet te hervatten. Het is ook aan de spelers om hun verantwoordelijkheid te nemen", vervolgt de international van Frankrijk.  

"Moet ik stoppen met het nemen van corners? Moet ik stoppen met voetballen? Zeg het maar", is Payet verbolgen over de gebeurtenissen. "Ik zou willen dat de interministeriële bijeenkomst over geweld in de stadions (staat gepland voor 16 december, red.) niet zonder gevolgen blijft", besluit de middenvelder.