Nieuws

Kritiek op Wenger na Qatar-uitspraak: 'Beangstigend om hem dit te horen zeggen'

Kritiek op Wenger na Qatar-uitspraak: 'Beangstigend om hem dit te horen zeggen'

16-12-2022 07:51
1

Arsène Wenger krijgt behoorlijk wat kritiek te verduren op een uitspraak die hij deed over de statements van nationale ploegen op het WK. Volgens de Fransman zouden zij namelijk minder hebben gepresteerd dan landen die dat niet deden. De Noorse bondscoach Ståle Solbakken spreekt er schande van.

Wenger doelt daarbij ogenschijnlijk op Duitsland en Denemarken, die al in de groepsfase werden uitgeschakeld en zich openlijk uitspraken tegen het Qatarese regime. "Het is beangstigend om mensen uit de voetbalwereld, tegen wie wij altijd zo hebben opgekeken, dit te horen zeggen", aldus Solbakken bij de Noorse televisie. "Ik huiver als ik zo'n intelligente man nu de meest stomme uitspraken hoor doen."

Wenger is hoofd mondiale voetbalontwikkeling bij de FIFA en volgens de Noor 'gebrainwasht' door Gianni Infantino. De FIFA-voorzitter doet er gedurende het toernooi immers alles aan om negativiteit rondom Qatar te verdoezelen. "Ik ben bang dat de polarisatie die nu gaande is alleen nog maar erger zal worden", aldus Solbakken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!