Nieuws

Makkelie wacht in spanning af op eventuele aanstelling: Hij is echt bloednerveus

Makkelie wacht in spanning af op eventuele aanstelling: "Hij is echt bloednerveus"

15-12-2022 09:09 Laatste update: 11:26

Het is D-Day voor Danny Makkelie. De Nederlandse arbiter krijgt donderdag te horen of hij dit WK nog in actie komt als scheidsrechter. Volgens informatie van Jan Joost van Gangelen houdt Makkelie het bijna niet meer van de spanning.

Door de overwinning van Frankrijk op Marokko (2-0) tijdens de halve finale is duidelijk dat de eindstrijd zal gaan tussen de Fransen en Argentinië. Door de beladen kwartfinale tussen Oranje en Argentinië lijkt het uitgesloten dat de topscheidsrechter de finale krijgt toegewezen. "Mag Makkelie Marokko dan wel fluiten?", vraagt Arnold Bruggink zich af bij Voetbalpraat van ESPN. "Er zijn veel Nederlandse Marokkanen..."

Met nog drie andere Europese scheidsrechters in de running, lijkt Makkelie een serieuze kanshebber voor Argentinië-Frankrijk. "Hij is bloednerveus", zegt Van Gangelen, die schermt met de arbiter gesproken te hebben. Toch zou het volgens Kees Kwakman een domper zijn voor Makkelie als hij de troostfinale krijgt toegewezen. "Als je nog in de race bent voor de finale, lijkt het me wel een teleurstelling."