Nieuws

Boulahrouz geniet van Marokko en geeft advies: 'Anders kan het verkeerd uitpakken'

Boulahrouz geniet van Marokko en geeft advies: 'Anders kan het verkeerd uitpakken'

10-12-2022 09:23 Laatste update: 10:22

Marokko neemt het zaterdagmiddag op tegen Portugal in de kwartfinale op het WK. Khalid Boulahrouz adviseert de Marokkanen om niet mee te gaan in het provocerende spel van de tegenpartij.

Op het WK 2006 speelde Boulahrouz zelf tegen Portugal. De wedstrijd ging de boeken in als de slag van Neurenberg. Maar liefst zestien gele en vier rode kaarten werden uitgedeeld. Boulahrouz moest zelf het veld ruimen na een overtreding op Luis Figo. "Portugezen schuwen niet de middelen om je uit de tent te lokken. Het zijn echte profs en ze zoeken altijd de grens op, gaan er soms ook overheen. Verbaal of fysiek en dat kan heel irriterend zijn. Ga je daar niet goed mee om, dan kan het helemaal verkeerd uitpakken", vertelt Boulahrouz aan De Telegraaf.

Boulahrouz kijkt met plezier naar Marokko. "Marokko maakt een enorm positieve indruk en ze laten echt iets achter bij de mensen nu. Als je meeneemt hoe het er in het verleden aan toe ging en hoe ze toen presteerden, dan staat er nu een heel professionele organisatie en zijn er alleen maar positieve ontwikkelingen geweest. Ik ken niet de ins en outs maar zelfs van buitenaf zie je dat ze naar een hoger niveau groeien." Volgens Boulahrouz kan Marokko trots zijn op de prestatie die ze al neer hebben gezet, maar kan het sprookje nog veel mooier worden. Als alles mee zit kan Marokko een gooi doen naar de titel.