Nieuws

Van der Vaart kritisch: 'Als de Oranje-spelers dit zien, slapen ze niet'

Van der Vaart kritisch: 'Als de Oranje-spelers dit zien, slapen ze niet'

09-12-2022 10:30

Rafael van der Vaart is van mening dat de Nederlandse media te veel bezig is met Lionel Messi in aanloop naar de kwartfinale van Oranje op het WK. Volgens de analist bestaan over de kwaliteiten van de dribbelaar geen twijfel, maar helpt het ophemelen Messi de spelers van het Nederlands elftal niet.

Bij Studio WK 2022 van de NOS is Sierd de Vos aangeschoven om enkele schitterende beelden van Messi toe te lichten. Meerdere prachtige doelpunten passeren de revue, waarna Van der Vaart zich genoodzaakt voelt om van zich te laten horen. "Ik kan uren naar Messi kijken, maar ik moet hier echt ingrijpen", vertelt de oud-voetballer bij het praatprogramma.

"We gaan morgen (vrijdag, red.) de belangrijkste wedstrijd spelen van het WK en wij gaan de tegenstander ophemelen." Van der Vaart denkt dat daarmee de voorbereiding van de spelers verstoord kan raken. "Als al die gasten zitten te kijken op hun kamers, dan slapen die jongens niet. Kappen daarmee!"

'Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Messi blijft staan?'

Desalniettemin geeft Van der Vaart aan niet onder de indruk te zijn van hetgeen Messi tot dusver heeft laten zien. "Als hij speelt zoals hij het hele toernooi gespeeld heeft - misschien op de laatste wedstrijd na - dan denk ik: hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat hij negentig minuten op het veld blijft staan?", aldus de analist bij de NOS.