Breaking news

Spanje presenteert vliegensvlug opvolger voor vertrokken Luis Enrique

Spanje presenteert vliegensvlug opvolger voor vertrokken Luis Enrique

08-12-2022 13:24 Laatste update: 13:33

Vlak na de aankondiging dat Luis Enrique is vertrokken bij Spanje, is de opvolger alweer bekend. Luis de la Fuente neemt de taken van de vertrokken bondscoach over. 

De La Fuente was voor het vertrek van Luis Enrique de eindverantwoordelijke bij het beloftenelftal van Spanje. Nadat de Spanjaarden in de achtste finale werden uitgeschakeld door Marokko in de achtste finale van het WK besloot de RFEF om niet verder te gaan met Enrique en De La Fuente vliegensvlug aan te stellen.

De aanstelling van De La Fuente is door de Spaanse bond al wel bekendgemaakt, maar maandag zal de aanstelling officieel worden gemaakt. De 61-jarige trainer was eerder trainer bij Athletic Bilbao, Alavés en meerdere jeugdelftallen van Spanje. Zo trainer hij Spanje O18, O19 en O21.

Dat betekent dus dat Roberto Martínez niet de nieuwe bondscoach van Spanje wordt. De bij België vertrokken Spaanse trainer werd direct in verband gebracht met de functie, nadat Enrique vertrok. Die geruchten kunnen razendsnel de kop in worden gedrukt.