Nieuws

Slot voorziet afstoppen Messi: 'Australië liet zien dat het relatief eenvoudig is'

Slot voorziet afstoppen Messi: 'Australië liet zien dat het relatief eenvoudig is'

08-12-2022 06:55
1

Arne Slot denkt dat Lionel Messi relatief eenvoudig af te stoppen is. De trainer van Feyenoord schoof onlangs aan bij de NOS en liet zien hoe je de Argentijnse ster het voetballen onmogelijk moet maken.

Messi is hét thema van de wedstrijd tussen Oranje en Argentinië. De aanvoerder van de Zuid-Amerikanen was al een aantal keer van levensbelang voor zijn land tijdens dit WK. Dat kwam op de eerste plaats door zijn drie doelpunten en assist, maar ook door zijn onnavolgbare dribbels waar hij de nodige verdedigers mee bezighoudt.

"Als er ruimt komt, is Messi geweldig”, begint Slot met zijn analyse bij de NOS. "Maar laat dat nou ons voordeel zijn, want wij hebben onze tegenstanders in de wedstrijden amper ruimte gegeven. Australië heeft bijvoorbeeld in sommige fasen lang de bal gehad, waardoor je uitgedaagd kan worden om gewoon tegen ze te voetballen. Dat kan ook makkelijk tegen ze, omdat het veld erg groot is."

"Hoe goed hij ook is, als er tien spelers van Nederland om de zestien staan lukt het hem heel incidenteel om nog een doelpunt te maken, maar Australië liet zien dat je hem in grote delen van de wedstrijd relatief eenvoudig af kan stoppen", vervolgt Slot, die twee mogelijkheden ziet om Messi af te stoppen. "Je kan de achterhoede de bal geven, want dan weten ze Messi niet te vinden omdat het in het middenveld heel vol is, of je kan druk op ze zetten en wanneer hij de bal dan wel heeft kan Aké in de ene zone druk op hem zetten en Timber in de andere. Timber en Aké kunnen namelijk wel mee met de wendbaarheid van Messi."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!