Noppert niet onder de indruk van Messi of Argentinië: 'Is ook maar een mens'

7 december om 16:12

Andries Noppert schoof woensdag samen met Virgil van Dijk aan voor een Oranje-mediamoment. De doelman van sc Heerenveen genoot zichtbaar en gaf aan niet bang te zijn voor Argentinië in aanloop naar de kwartfinale.

Samen met aanvoerder Van Dijk baant de keeper zich een weg richting de microfoons. Er is veel media op de persconferentie met de twee Oranje-spelers afgekomen. "Dit is nieuw voor mij, maar alleen maar leuk", begint Noppert, die inmiddels al op vier interlands voor Oranje staat.

De doelman werkt met vertrouwen richting het duel met Argentinië toe. Noppert blijft vooral zichzelf. "Angst? Dat zeker niet. Er zal op een gegeven moment wel spanning komen. Je moet spanning hebben, anders kun je net zo goed stoppen. Maar nerveus? Dat niet."

"Ik moet gewoon mezelf zijn en dat accepteren alle jongens gelukkig", vervolgt Noppert, terwijl Van Dijk goedkeurend toekijkt. "Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik doe het op mijn manier. Dit is wel een andere wereld, maar daardoor ga ik mij niet anders gedragen."

Ook als Lionel Messi straks tegenover hem staat, zal Noppert niet gaan staan te trillen en beven. "Messi is ook maar een mens. Net als wij. Hij kan ook penalty’s missen, dat bleek al eerder in het toernooi. Natuurlijk is hij goed, maar ook van hem kan ik een penalty stoppen."