Van Dijk klaar voor Argentinië: 'De kritiek op ons spel? Dat stoort mij niet'

7 december om 15:55

Virgil van Dijk heeft tijdens een mediamoment vooruitgeblikt op de kwartfinale van het WK tussen Oranje en Argentinië. De aanvoerder heeft veel respect voor Lionel Messi, maar hij weet ook dat de Argentijnen nog meer goede spelers hebben.

De verwachting is dat het Lusail stadion vol zal zitten met vijftigduizend Argentijnen en hooguit duizend Oranje-fans. Van Dijk maakt zich er geen zorgen over. Zoals bondscoach Louis van Gaal graag ziet, heeft de aanvoerder al geïmagineerd hoe het eraan toe zal gaan. "En dan denk je dat goed voetbal of een snel doelpunt kan zorgen voor een andere sfeer in dat stadion", aldus de Liverpool-verdediger, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

Oranje heeft inmiddels al een plan klaarliggen voor de Argentijnen. "Dat gaan we uitvoeren. De kritiek op ons spel? Dat stoort mij niet. Of dat typisch Nederlands is, dat ga ik niet zeggen. Het zit misschien toch wel een beetje in ons, maar ook de spelers vinden dat het nog beter kan en ook moet. Tegen Amerika lieten we het bij vlagen zien. De 1-0 was een fantastisch doelpunt."

Volgens de media komt nu pas de eerste échte test voor Oranje. Van Dijk vindt dat niet respectvol tegenover de eerdere tegenstanders op het WK. "Maar het klopt wel dat de Argentijnen een goede ploeg hebben. Met veel spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar het is geen Nederland tegen Messi, het is Nederland tegen Argentinië. Ik heb veel respect voor Messi, die net als Cristiano Ronaldo al zo lang tot de allerbesten behoort in het voetbal. Messi verdient ook speciale aandacht, dat is logisch."

Naast Messi heeft Argentinië nog een legio aan spelers van wereldklasse. Toch baart dat geen zorgen. "Nee, niet bezorgd. We kennen de kwaliteit van de Argentijnen. Ja, ook Julian Alvarez van Manchester City. Een ontzettend goede speler die bij zijn club ook te maken heeft met Haaland die op zijn positie speelt. Maar Alvarez is heel goed. Die gaat een mooie toekomst tegemoet bij Manchester City en de Argentijnse ploeg. Maar hopelijk nog niet over twee dagen hier in Qatar."