Nieuws

Slot onderhoudt contact met enige Feyenoorder bij Oranje: 'Niet veel belasten'

Slot onderhoudt contact met enige Feyenoorder bij Oranje: 'Niet veel belasten'

07-12-2022 11:54
1

Ondanks dat Justin Bijlow momenteel met Oranje in Qatar is, heeft Arne Slot wel contact met de doelman. De trainer van Feyenoord geeft aan dat de keeper het ondanks zijn reserverol naar zijn zin heeft bij het Nederlands elftal.

Slot krijgt bij de NOS de vraag of hij Bijlow nog spreekt tijdens het WK. "Ja, maar wel mondjesmaat", aldus de trainer. "Hij is nu bij de bondscoach. Het is evenwicht zoeken tussen geïnteresseerd zijn en niet te veel belasten. Ik denk dat Justin ongelooflijk veel berichtjes krijgt."

Bijlow heeft volgens Slot geen moeite met zijn reserverol. "Nee, dat merk ik totaal niet." Volgens de trainer is de sfeer bij Oranje goed en dragen de wisselspelers veel bij. "Dat zie je ook aan de beelden: wisselspelers voelen zich erg betrokken."

Bovendien was het voor het WK niet vanzelfsprekend dat Bijlow bij de definitieve selectie van Oranje zou zitten. "Ik denk dat hij ontzettend blij was dat hij meeging", aldus Slot. "Maar, als je dan meegaat, is het gek als je niet hoopt dat je speelt. De keeper die nu keept doet het alleen uitstekend", doelt de coach op Andries Noppert.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!