Breaking news

Hazard stopt als international van België na uitermate teleurstellend WK

Hazard stopt als international van België na uitermate teleurstellend WK

07-12-2022 11:14 Laatste update: 11:26
1

Eden Hazard stopt als international van het Belgische nationale elftal, meldt hij op Instagram. De 31-jarige aanvoerder van de Belgen beleefde een uitermate teleurstellend WK waarin zijn land al in de groepsfase werd uitgeschakeld. 

"Vandaag draaien we een bladzijde om", aldus Hazard. "Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun. Bedankt voor al die vreugdevolle momenten die we sinds 2008 samen hebben mogen beleven. Vandaag heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als international. De volgende generatie staat klaar. Ik ga jullie keihard missen."

Hazard kwam dit WK in alle groepsduels van De Rode Duivels in actie, maar tot een doelpunt of assist kwam de aanvaller van Real Madrid niet. In totaal kwam Hazard tot 126 interlands, waarin hij 33 keer scoorde en 36 assists gaf. Met het Belgische nationale elftal bereikte hij onder meer de halve finale van het WK in 2018, maar met de zogenoemde 'Gouden Generatie' werd nooit een prijs gepakt.

De carrière van Hazard is sinds zijn overstap van Chelsea FC naar Real Madrid in sneltreinvaart achteruit gegaan. De aanvaller komt in de Primera División nauwelijks uit de verf en die vorm nam hij de laatste jaren mee naar de nationale ploeg. In zijn thuisland pleitte men dit WK voor een basisplaats voor Leandro Trossard in plaats van Hazard. Nu de aanvaller stopt bij België zal er naast een nieuwe coach voor de vertrokken Roberto Martínez nu ook een nieuwe aanvoerder moeten worden aangewezen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)