Nieuws

Oranje-kritiek niet begrepen: 'Wat willen jullie? Belgen en Duitsers zijn jaloers'

Oranje-kritiek niet begrepen: 'Wat willen jullie? Belgen en Duitsers zijn jaloers'

06-12-2022 09:42
1

Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdag voor de kwartfinale van het WK. Toch krijgt Oranje de nodige kritiek te verwerken. Dat is iets wat niet overal wordt begrepen. 

Dat is iets wat door Søren Lerby niet wordt begrepen. De oud-voetballer van onder meer Ajax en PSV laat tegenover Voetbal International zijn onbegrip blijken. "Wat willen jullie dan?", aldus Lerby. "Wij Denen, de Duitsers, de Belgen, ze zijn allemaal jaloers op jullie, hoor", doelt de oud-voetballer op de roemloze uitschakeling van Denemarken, Duitsland en België, die voorafgaand aan het WK nog als outsiders werden gezien.

Het Nederlands elftal krijgt dit WK regelmatig het verwijt dat er 'saai voetbal' wordt gespeeld. Ook de kritiek van Marco van Basten bij de NOS was in de rust en na afloop van het duel met de Verenigde Staten (3-1 overwinning) kiezelhard. De drievoudig winnaar van de Ballon d’Or vroeg zich hardop af waar hij naar zat te kijken.

Vrijdag om 20.00 uur staat Oranje voor een zware klus. Het Argentinië van Lionel Messi is dan de tegenstander in de kwartfinale van het WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!