'Als je op die manier wil spelen, heb je eigenlijk helemaal niks aan Klaassen'

4 december om 11:45

Davy Klaassen is niet geschikt voor een meer verdedigend systeem van Oranje, denkt Marciano Vink. Bij een aanvallend systeem is de speler van Ajax van waarde, maar die verliest hij wanneer de ploeg op Catenaccio-achtige wijze speelt.

De verdedigende tactiek van bondscoach Louis van Gaal pakte goed uit: de Verenigde Staten werd met 3-1 verslagen en daar had Oranje weinig kansen voor nodig. "Als je met provocerende pressing wil spelen, dan verwacht je eigenlijk drie snelle mensen voorop", zegt Vink tijdens de uitzending van WK-Praat van ESPN. "Dan verwacht je eigenlijk Bergwijn, die het niet goed doet of goed gedaan heeft. Met zijn snelheid is hij tien keer sneller dan Klaassen."

Simpel gezegd: spelen op de counter is niet iets voor Klaassen, aldus Vink. "Ik vind Klaassen een superspeler, maar rond de zestien en met heel veel balbezit. Dan heeft hij altijd die rebound, want hij staat altijd op de goede plek met de kopbal. En daar ligt zijn gevaar. Maar als jij dus teruggetrokken wil spelen, dan heb je eigenlijk niks aan Klaassen."