Nieuws

Ajax zet streep door Internazionale en gaat op bezoek bij oude bekende Benfica

Ajax zet streep door Internazionale en gaat op bezoek bij oude bekende Benfica

13-12-2021 15:24

Tijdens de nieuwe loting van de Champions League is Ajax gekoppeld aan Benfica. Eerder leek Internazionale de tegenstander van de Amsterdammers te worden, maar door een fout van de UEFA moest de loting opnieuw worden uitgevoerd. 

Ajax speelde drie seizoen geleden in de groepsfase twee keer tegen Benfica, in het succesvolle jaar dat de halve finale werd bereikt. Thuis wist Ajax toen in de slotfase met 1-0 van de Portugezen te winnen, door een doelpunt van Noussair Mazraoui. In Lissabon eindigde de confrontatie in een 1-1 gelijkspel.

Benfica eindigde dit jaar op de tweede plaats in groep E, achter Bayern München. De ploeg uit Lissabon ging door ten koste van FC Barcelona, dat het in de Europa League moet opnemen tegen Napoli. In de Portugeze competitie staat Benfica momenteel op een derde plaats, achter Sporting Portugal en FC Porto.

In de voorrondes van de Champions League schakelde Benfica dit jaar PSV uit. Hoewel PSV de betere ploeg was over twee wedstrijden, wisten de Portugezen het tot het miljardenbal te maken. De heenwedstrijden van de achtste finales zullen worden gespeeld op 15, 16, 22 en 23 februari. De returns worden afgewerkt op 8, 9, 15 en 16 maart. Later op de maandag zal bekend worden gemaakt wanneer Ajax precies in actie komt.