Nieuws

Poolse bondscoach kreeg advies van grote namen: 'Wij kunnen wereldkampioen worden'

Poolse bondscoach kreeg advies van grote namen: 'Wij kunnen wereldkampioen worden'

04-12-2022 09:12 Laatste update: 09:15

De Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz heeft WK-advies gekregen van onder meer José Mourinho, Massimiliano Allegri, Steven Gerrard en Xavi om zijn team optimaal voor te bereiden op de achtste finale tegen Frankrijk.

Michniewicz kreeg nogal wat kritiek, omdat hij zijn ploeg op zeer defensieve wijze naar de knock-outfase wist te loodsen. 'De Poolse Mourinho' onthult bovendien advies te hebben gekregen van de man aan wie hij zijn bijnaam momenteel heeft te danken. "Ik heb gesproken met Mourinho, Allegri, Xavi, Steven Gerrard, Fabio Cannavaro en andere coaches. Zij hebben me geholpen om mijn spelers goed voor te bereiden op dit toernooi."

Hij schaamt zich absoluut niet voor de behoudende speelwijze en kijkt uit naar de ontmoeting tegen de regerend wereldkampioen. "Als ik alle kritiek hoor, kan ik alleen maar glimlachen. Want alle ploegen die niet defensief waren en hun tegenstanders makkelijk lieten scoren zitten alweer thuis voor de tv."

Daarbij is geen enkel sprankje optimisme hem teveel. Het Engelse tabloid The Sun citeert hem. "We waren goed in verdedigen en onze beloning is een wedstrijd tegen de wereldkampioen. Als we van Frankrijk kunnen winnen, kunnen wij misschien wel de volgende kampioen worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!