Nieuws

Xhaka en Shaqiri willen niet praten over provocaties: 'Focussen op voetbal'

Xhaka en Shaqiri willen niet praten over provocaties: 'Focussen op voetbal'

03-12-2022 10:54 Laatste update: 13:24

Het was een nogal beladen wedstrijd vrijdagavond tussen Servië en Zwitserland (2-3). Niet alleen de prestaties zorgden voor een heet avondje, maar ook de onderlinge controverses en de provocaties op het veld. Granit Xhaka was bijvoorbeeld onderwerp van gesprek om na een woordenwisseling met de Servische bank in zijn kruis te grijpen.

De Arsenal-middenvelder reageerde na afloop, geciteerd door Voetbal International. "Je kan aan mijn stem horen dat ik hees ben. Dit was een wedstrijd met veel emoties, zo is voetbal. Het is allemaal fair verlopen. Nu willen we focussen op het voetbal", aldus Xhaka.

Op het WK van 2018 stonden beide landen ook tegenover elkaar. Toen kregen Xhaka en Xherdan Shaqiri een boete, omdat ze voor de Servische supporters een gebaar maakten van een adelaar, het symbool van Albanië. Shaqiri daagde hen vrijdag opnieuw uit door ze op te zoeken na zijn doelpunt.

Bondscoach Murat Yakin wil er niet te veel woorden aan vuil maken. "Ik zag dat mijn spelers zich focusten op het voetbal. Het was een sportieve wedstrijd. Er zat een beetje emotie bij. Het kostte ons veel kracht. We begonnen goed, maar daarna kwamen we op achterstand. Het team vocht zich uitstekend terug. Na de wedstrijd was ik helemaal leeg. Ik zat in de kleedkamer en genoot van het moment."

De Zwitsers eindigden poule G als tweede en mogen daarom komende dinsdag alweer aan de bak. Dan is Portugal de tegenstander in de achtste finales van het WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!