Vermoedelijke opstelling Oranje: 'Van Gaal pakt vier creatieven en zeven soldaten'

3 december om 07:44
Laatste update: 3 december om 09:02

Zaterdag is het erop of eronder voor het Nederlands elftal met de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Oranje gaat er alles aan doen om de kwartfinale te halen. Volgens het Algemeen Dagblad treedt Louis van Gaal aan met dezelfde opstelling als tegen Qatar.

Ook tijdens dit WK kent Nederland weer zeventien miljoen bondscoaches, die niet eensgezind zijn over hoe Oranje voor de dag zou moeten komen. Staan er een aantal plaatsen ter discussie. Moet Tyrell Malacia in de basis of spelen we gewoon met Daley Blind? Wie neemt de plek in naast Frenkie de Jong op het middenveld? Wordt dat de creatieve Steven Berghuis of breekijzer De Roon? Wie neemt de plaats in naast Memphis Depay en Cody Gakpo? Wordt dat Davy Klaassen of luistert Van Gaal naar de wens van Memphis om Steven Bergwijn op te stellen?

Volgens het AD gaat Van Gaal helemaal niet schuiven met de elf die hij opstelde tegen Qatar. Dat betekent dat Blind 'gewoon' in de basis staat, De Jong geflankeerd wordt door De Roon en Klaassen zijn plekje op tien behoudt waardoor Memphis en Gakpo samen voorin staan. Dat betekent dat er ‘vier creatieve spelers en zeven soldaten’ aantreden tegen de Verenigde Staten.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong, Klaassen; Memphis, Gakpo.