VN One to Watch: 'powerhouse' Adams is een plaag voor elke Oranje-middenvelder

3 december om 07:30
Laatste update: 3 december om 08:07

In de rubriek One to Watch neemt VoetbalNieuws de selectie van alle tegenstanders van het Nederlands eltal onder de loep, op zoek naar die ene speler waar bondscoach Louis van Gaal zijn spelers extra voor moet waarschuwen. Zaterdag wacht het jonge, getalenteerde Verenigde Staten voor Oranje. De speler die dat stempel belichaamt, is aanvoerder Tyler Adams.

Tyler Adams werd op 14 februari 1993 geboren in New York. In The Big Apple ontwikkelde de toen nog jonge Amerikaan zijn passie voor het voetballen en wat bleek; hij was razend getalenteerd. Daardoor mocht hij in 2015 aansluiten in de academie van de New York Red Bulls die hij in zijn volledigheid doorliep. Eén jaar later maakte Adams op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van de club, waarna hij drie jaar later de overstap maakte naar RB Leipzig.

In de Bundesliga ontwikkelde Adams zich tot een vaste waarde in het elftal van Leipzig, waardoor hij afgelopen zomer een transfer verdiende naar Leeds United waar een bedrag van zeventien miljoen euro mee gemoeid was. In Engeland ontwikkelt de 23-jarige zich verder als een echte powerhouse. Dat Adams de Red Bull-school heeft doorlopen, zie je dan ook terug in zijn spel. Hij heeft kwaliteiten die je moet hebben als defensieve middenvelder. Door zijn fitheid is hij in druk zetten een kei, is tackelen één van zijn favoriete bezigheden en valt hij ook op met zijn nauwkeurige passing en fraaie dribbels in de as van het veld. 

Wat we zaterdag dus gaan zien is dat het Adams voorop gaat in de strijd en dé aanjager is van het elftal van Gregg Berhalter. De middenvelders en aanvallers die op het Oranje-formulier zullen staan, gaan dan ook meermaals het Premier League-talent te maken krijgen. Met name de balverliefde Frenkie de Jong zal ogen in zijn rug moeten hebben om de steeds aanstormende Amerikaanse stier van zich af te kunnen houden.

Media-incident

Bij het nationale elftal van de Verenigde Staten draagt Adams ondanks zijn pas 23-jarige leeftijd de aanvoerdersband, wat iets zegt over zijn karakter en persoonlijkheid. Dat karakter kwam tijdens de persconferentie in aanloop naar de politiek beladen wedstrijd Iran naar boven. De Amerikaan werd door een Iraanse journalist gewezen op het verkeerd uitspreken van de naam van het land en werd daarna gevraagd hoe het is om te spelen voor een land waarin donkere mensen gediscrimineerd worden. De welbespraakte Adams reageerde hier zeer adequaat op, waar hij de nodige complimenten voor ontving. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)