Belgische analist wijst oud-Eredivisiebekende aan als geschikte België-bondscoach

2 december 2022 om 07:08
Laatste update: 2 december 2022 om 08:59

België-bondscoach Roberto Martínez stapte donerdagavond op na de uitschakeling van de Rode Duivels op het WK in Qatar. In de Belgische media wordt al volop gespeculeerd over zijn mogelijke opvolger. Analist Marc Degryse weet wel wie hij voor de groep zou zetten.

Martínez – die al sinds 2016 aan het roer stond in België – kondigde zijn vertrek aan na het gelijkspel tegen Kroatië, waardoor onze zuiderburen huiswaarts moesten keren. De Spanjaard was sowieso al in het bezit van een aflopende verbintenis, maar de KBVB had de intentie om dat contract toch open te breken. Martínez zelf heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt om dit niet te doen.

Na een termijn van zes jaar zal België dus op zoek moeten naar een nieuwe bondscoach. Namen als Vincent Kompany (coach van Burnley) en Thomas Vermaelen doen nu de rondte, maar volgens Degryse zou er een oud-Eredivisiebekende voor de groep moeten staan: Michel Preud’homme.

Dat zegt de analist tegenover Het Laatste Nieuws. Volgens hem zou de voormalig FC Twente-trainer de perfecte kandidaat zijn. "Een geschiktere persoon ga je niet vinden. Preud’homme weet hoe het werkt bij de Rode Duivels, wordt aanvaard door zowel Vlamingen als Walen én heeft een enorme staat van dienst", aldus Degryse, die een eventuele aanstelling van Thierry Henry – de assistent van nu – niet ziet zitten. "Met alle respect voor Martínez en Thierry Henry, maar een Belgische bondscoach met meer 'Rode Duivels-uitstraling' lijkt me nu belangrijk", besluit hij.