Exclusive

VN Man of the Match: Ziyech schiet Marokko naar knock-outfase van het WK

VN Man of the Match: Ziyech schiet Marokko naar knock-outfase van het WK

01-12-2022 18:04 Laatste update: 18:17

Marokko heeft zich mede dankzij Hakim Ziyech geplaatst voor de achtste finale van het WK. Dat levert de oud-Ajacied de titel VN Man of the Match op.

Voor het eerst sinds 36 jaar plaatste Marokko zich voor de knock-outfase van een wereldkampioenschap en dat is mede te danken aan Ziyech. Al in de derde minuut opende de spelverdeler de score na een blunder van de doelman van Canada. Ziyech kreeg de bal in de voeten geschoven en pakte het cadeautje uit door van grote afstand raak te schieten.

Het was het eerste doelpunt van Ziyech op het WK en daarnaast gaf de spelverdeler ook al een geweldige assist op de treffer van Zakaria Aboukhlal tegen België. Tegen Canada was de technicus wederom een van de grote uitblinkers bij Marokko. Ondanks dat Ziyech vaak veel risico in zijn spel legt, had hij een passnauwkeurigheid van 76 procent. Daarnaast dribbelde hij een aantal keer succesvol en won hij bijna de helft van zijn duels, ondanks dat hij daar niet om bekend staat.

Door de zege op Canada plaatste Marokko zich als groepswinnaar voor de achtste finale van het WK. Ziyech is hard op weg een toptransfer te verdienen bij Marokko, nu hij bij Chelsea maar mondjesmaat in actie komt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)