Nieuws

Berghuis heeft vertrouwen in de knockout-fase: 'Weet je nog het EK 2008?'

Berghuis heeft vertrouwen in de knockout-fase: 'Weet je nog het EK 2008?'

01-12-2022 12:29 Laatste update: 12:32

Steven Berghuis kijkt met een goed gevoel uit naar de achtste finale tegen de Verenigde Staten. De Ajacied erkent dat Oranje niet overtuigde in de groepsfase, maar heeft alle vertrouwen in de knockout-fase van het toernooi.

In de duels met Senegal, Ecuador en Qatar kwam Oranje niet overtuigend voor dag en dat ziet Berghuis zelf ook. "De Mexicanen bij Ajax, Álvarez en Sánchez, hadden me trouwens al gewaarschuwd dat Ecuador een heel talentvolle en goede spelersgroep heeft", vertelt hij is gesprek met Voetbal International. "Van Senegal hadden we minder last. Toen lagen er meer ruimtes voor ons om aan voetballen toe te komen."

Het matige spel leidt niet tot zorgen bij Berghuis. "Weet je nog het EK 2008? Met een fantastisch groepsfase, waarin Oranje geweldig voetbalde. Meteen daarna werden ze uitgeschakeld. Dan heb ik het liever andersom. Ik zie dit WK verschillende toplanden die niet geweldig spelen. Natuurlijk is het mooi wanneer je als ploeg kunt shinen op een eindtoernooi. Maar het kan ook zakelijk en steady."

Berghuis is dit toernooi niet verzekerd van een basisplaats onder bondscoach Louis van Gaal. Toch is de Ajacied lovend over de oefenmeester. "Ik zou hem omschrijven als kritisch, duidelijk en behulpzaam. Een man met humor ook. Met meetings kan hij grappig uit de hoek komen. Ik vind het lastig nu zo even een voorbeeld te geven, maar er wordt vaak gelachen bij meetings met deze bondscoach."