Reactie

Van Gaal geeft opvallend antwoord na vraag over speler: 'Oranje-shirt weegt zwaar'

Van Gaal geeft opvallend antwoord na vraag over speler: 'Oranje-shirt weegt zwaar'

29-11-2022 19:13

Louis van Gaal heeft de Oranje-puzzel nog altijd niet gelegd. De bondscoach ziet zijn spelers met wisselende optredens voor de dag komen en heeft een opvallend wisselbeleid.

Vooral op het middenveld en in de aanval lijkt het nog altijd stuivertje wisselen. Tegen Senegal speelde Steven Berghuis naast Frenkie de Jong, tegen Ecuador nam Teun Koopmeiners die plek in en tegen Qatar was het Marten de Roon die mocht starten. Hoe deed de Atalanta-middenvelder het?

"Het shirt van het Nederlands elftal weegt zwaar", begon Van Gaal voor de camera van de NOS nadat hij werd gevraagd hoe De Roon had gespeeld. "Dat heb ik bij verschillende spelers gezien, bij veel ook niet. Bij Gakpo ervaar ik dat niet, maar bij heel veel spelers wel."

Van Gaal bracht met Koopmeiners en Weghorst twee spelers in die bij de wat 'oudere' generatie horen. Een Noa Lang en Xavi Simons bleven voorlopig op de bank, terwijl de 71-jarige Amsterdammer had aangegeven dat laatstgenoemde zich goed profileert. Waarom bracht Van Gaal hem niet? "Ik kan hier op televisie geen spelers gaan vergelijken, dan moet ik ook negatieve opmerkingen plaatsen. Iedere speler heeft andere kwaliteiten. We gaan het zien", besloot hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!