Nieuws

VI: Koopmeiners verliest plek op het Oranje-middenveld, Klaassen blijft staan

VI: Koopmeiners verliest plek op het Oranje-middenveld, Klaassen blijft staan

28-11-2022 20:28
2

Steven Berghuis lijkt net als Memphis Depay op een basisplaats af te stevenen bij het Nederlands elftal, meldt Voetbal International. Bondscoach Louis van Gaal zou het middenveld wat meer in ere willen herstellen zoals tegen Senegal.

Van Gaal was maandag al duidelijk over het meespelen van Memphis, aangezien hij fit genoeg is om zestig minuten te spelen. "En dan kun je op je vingers natellen dat hij gaat beginnen", was het antwoord van de bondscoach tegenover de NOS. Naar verwachting speelt de Oranje-vedette samen met Cody Gakpo, die Steven Bergwijn uit de basis heeft verdreven. Achter het duo zou weer plaats zijn voor Davy Klaassen.

De positie naast Frenkie de Jong blijft een doorn in het oog voor Oranje, maar de bondscoach lijkt nu terug te grijpen naast Berghuis om de creativiteit een boost te geven. Dat betekent dat Teun Koopmeiners weer genoegen zal moeten nemen met een plaats op de bank.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Berghuis, De Jong; Klaassen; Gakpo, Memphis.